Pitkäkestoinen psykoterapiatyöni pohjautuu psykodynaamiseen ja psykoanalyyttiseen teoriamuodostukseen ja viitekehykseen. Näitä terapiatyöni peruskäsitteitä ja menetelmiä olen täydentänyt analyyttisen ryhmäpsykoterapian menetelmien ja teorian tietämyksellä sekä kuvataideterapian ja psykofyysisen psykoterapian menetelmillä ja teorioilla. Työtäni rikastuttaa myös taiteen ja kulttuurin ihmistä voimauttava ja ihmiselle hyvää tekevä vaikutus.
Fokusoidussa lyhytpsykoterapiassa hoitomenetelmäni pohjautuu pääasiassa Interpersoonallisen psykoterapian (IPT) työmalliin, yhdistyneenä psykodynaamiseen tietämykseen. Fokusoitu lyhytterapiajakso on mahdollinen myös kuvataideterapian menetelmin, joka on suositeltavaa erityisesti silloin mikäli ihmiselle kärsimystä aiheuttavaa "syytä" ei ole vielä riittävästi tiedostettu.
Psykoterapiatyössäni näen ihmisen "psykofyysissosiaalishenkisenä"- kokonaisuutena, jossa kaikki nämä ihmisen eri puolet muodostavat kiinteän toisiinsa vaikuttavan kokonaisuuden eli tuntevan, kokevan ja ajattelevan sekä erilaisissa sosiaalisissa suhteissa ja ryhmissä elävän ja toimivan ihmisen. Pyrkimyksenäni on tarjota kokonaisvaltaista hoitoa, jossa kaikki nämä ihmisen puolet tulisivat osaksi psykoterapiatyötä ja mahdollistaisivat ihmisen kokonaisvaltaisen rakentumisen ja eheytymisen sekä elämään suuntautuneisuuden.
Psykoterapiatyöskentelyssä on mahdollisuus suuntautuva, joko enemmän sanalliseen, puheen välityksellä tapahtuvaan työskentelyyn tai kuvalliseen taiteen menetelmiä käyttävään työskentelyyn, kuunnellen asiakkaan toiveita ja tarpeita.
Kuvataidepsykoterapiassa yhdistyy psykoterapia ja luova taiteen tekemisen prosessi. Kuvallinen työskentely osana psykoterapiaa ei vaadi taiteellista lahjakkuutta, pelkkä kiinnostus ja uteliaisuus kuvalliseen työskentelyyn eri taidemateriaaleilla riittää.
Kuvallinen työskentely tarjoaa mahdollisuuden työstää psyykkisiä vaikeuksia myös symbolisessa muodossa. Terapiakerran aikana tehty kuva tai teos toimii näin siltana ulkoisen ja sisäisen todellisuuden sekä tietoisen ja tiedostamattoman välillä. Kuva toimii terapiassa tärkeänä kommunikaation ja ilmaisun välineenä, mutta sillä on myös itsenäinen, ihmisen sisäistä maailmaa jäsentävä ja koostava tehtävä.
Keskusteleminen ja puheen välityksellä oman sisäisen maailman ilmaiseminen ja jäsentäminen muodostavat keskeisen ja tärkeän osan psykoterapiatyöskentelystä. Kuvataidepsykoterapiassa yhdessä tehtävä tulkinnallinentyö terapiassa tehdyn kuvan eri merkityksistä auttaa vaikeuksien tunnistamisessa ja ymmärtämisessä ja myös omien psyykkisten vahvuuksien löytämisessä.
Työskentelyn tarkoituksena on tarjota mahdollisuus yksilöllisen kehityksen täydentymiselle ja korjaantumiselle.
Hakeutuminen terapiaan tapahtuu varaamalla tapaamisajan haastattelukäynnille, joko puhelimitse tai sähköpostitse.
Terapeutti on KELA:n hyväksymä kuntoutuspsykoterapeutti.
Terapian kustannuksiin voi halutessaan hakea KELA:n kuntoutustukea. Tällöin tarvitaan psykiatrian erikoislääkärin lähete.
Psykoterapiaa harkitseva voi tiedustella rahallista tukea terapian kustannuksiin myös HUS-kuntayhtymän hoitotahojen kautta.
Yksilöpsykoterapialle hyvänä ja tuloksia tuottavana hyvin edullisena hoitovaihtoehtona on ryhmäpsykoterapia, joka soveltuu yleensä kaikille, joille voidaan suositella yksilöllistä hoitoakin. Ryhmäpsykoterapia on myös hyvä ja edullinen hoitomuoto jatkaa omaa henkilökohtaista kasvu- ja kehitysprosessia ryhmässä, ryhmäpsykoterapian avulla ja tuella yksilöpsykoterapian jälkeen.